Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Valdemarsvik, Skäggetorps Centrum, Linköping, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 105 ärenden mellan klockan 22 och 07. Under detta tidsspann har ingen gripits. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:37 Polisen larmades till en adress i Valdemarsvik kommun där en man var orolig att en person i hans närhet skulle köra bil alkoholpåverkad. När polispatrullen kom till adressen visade sig att den manlige inringarens historia inte stämde. Mannen visade tecken på narkotikapåverkan och blev aggressiv. Han sparkade en polis. Mannen sprayades med OC-spray. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella skador för polisens som blev sparkad. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning.

02:22 Polisen larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning av att inringare hade hört flera höga smällar som kunde uppfattas som misstänkt skottlossning. Flera polispatruller involverades i ärendet och beordrades till platsen. Flera polisresurser sökte av området och pratade med personer som befunnit sig i området. Poliserna har inte funnit några tecken som tyder på att en skottlossning inträffat och insatsen avslutades utan vidare åtgärd.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra