Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Nattsammanfattning inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Garnisonen, Motala, Agneshögsgatan, Östergötlands län

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen har inte haft några större händelser eller våldsbrott under natten.

 Hotlarm från gruppboende

22:42 Polisen fick in ett hotlarm från ett gruppboende i stadsdelen Garnisonen. En brukare hade förstört delar av ett kök och uppträtt hotfullt.

Polisen åkte ut och kunde se in genom fönstret att det var stökigt i köket. De gick in och tog kontroll över den misstänkta personen, en man i 20-årsåldern.

Mannen misstänks nu för skadegörelse och togs med bort från boendet med stöd av det som kallas PL 13.

PL 13 innebär: Om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen skall kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller utrymme.

Nattlig brand i Motala

02:33 Polis och räddningstjänst kallades till Agneshögsgatan i Motala med anledning av en bilbrand. En person hade hört en smäll och sett branden från sin lägenhet. Ingen person skadades.

Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra