Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Glyttingevägen, Linköping, Nya Tanneforsvägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Glyttingevägen, Linköping, Nya Tanneforsvägen, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:39 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Glyttingevägen i Linköping. Bilisten, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning. En manlig passagerare, som är i 20-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott innehav samt ringa narkotikabrott eget bruk. Även han fick följa med för provtagning.

02:58 Polisen larmades till Nya Tanneforsvägen i Linköping där ett större byggstaket hade blåst ut på vägbanan och blockerade den. En ställning bredvid ett bygge såg ut att ha blivit skadat av blåsten. Under måndagsmorgonen har polis varit på plats och polispatruller är fortfarande på plats när detta publiceras. Besiktning av byggställningen ska göras. 

03:48 Polisen larmades till ett boende i Tannefors, Linköping, med anledning av ett larm gällande en brand. Polis åkte till platsen. En man, som är i 45-årsåldern, greps misstänkt för försök till mordbrand. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Under denna tidsperiod har även polisen fått in flera larm gällande nedfallna träd på vägar runt om i länet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra