Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Brokindsleden, Linköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Brokindsleden i Linköping valde föraren att inte stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande tog vid med hastigheter runt 180 km/h innan bilen stoppades genom ett plåtstopp och hamnade därefter i diket. Föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Han greps misstänkt för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) samt ringa narkotikabrott för eget bruk. Mannen har under natten anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott. Ärendet är därmed åklagarlett och frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Linköping. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra