Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Bergslagsvägen, Finspång, Norsholm, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Man gripen under natten.

Östergötland, Bergslagsvägen, Finspång, Norsholm, Östergötlands län

Natten har varit relativt lugn i Östergötland. En person har gripits, misstänkt för stöld. Mer info nedan.

Det kom flera larm om inbrott från ett företag på Bergslagsvägen i Finspång vid kl 04. När polisen körde mot adressen såg en patrull två motorcyklister. Polisen ville stoppa och kontrollera MC-förarna för att avgöra om de hade haft något med inbrottet att göra, men de valde att inte stanna på polisens uppmaning. Färden gick E4 söderut och polisen följde efter. Vid avfarten i Norsholm körde den ena motorcyklisten mot Norsholm och den andra vände och körde E4 norrut. Polisen följde efter personen som körde mot Norsholm. Till slut stannade föraren, och han greps. I en väska hade han föremål som kunde kopplas till inbrottet. Det är en man i 40-årsåldern. Han är misstänkt för stöld, fler brottsrubriceringar lär tillkomma.

I övrigt har inga frihetsberövanden skett i länet under natten. Det finns inga ärenden av större dignitet att nämna.

07.35 Komplettering angående stölden i Finspång. Mannen är även misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Dessutom ska motorcykeln ha varit stulen, så han är även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Motorcykeln togs i beslag av polisen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra