Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: En sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Norrköping, Trafikplats Åby, Linköping, Ljung, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Åsa Willsund. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Personer stoppade trafiken på E4, Norrköping

22:48 Polisen larmades om en händelse som inträffade på E4 i höjd med trafikplats 124 Åby, Norrköping. Flera bilar ska ha jagat varandra för att sedan stanna på motorvägen.

Ur två bilar klev ungefär tio maskerade personer som ska ha slagit på flera bilar som tvingades att stanna. I samband med händelsen ska flera bilar, som stannade på grund av stoppet, försökt att köra från platsen och ska då ha kört/backat på andra bilar.

Flera polispatruller involverades i ärendet men ingen gärningsperson har hittills påträffats. Ingen person ska ha fått fysiska skador i samband med händelsen.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot. Brottsrubriceringen kan komma att ändras och fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Trafikolycka Slättmotorp, Linköping

01:10 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en trafikolycka på en mindre väg vid Slättmotorp, Ljung, Linköping. Det var en personbil som hade kört i diket.

När polis kom till platsen påträffades en berusad man i 50-årsåldern. Mannen nekade till att han kört fordonet, och polisen kan inte styrka vem som kört bilen.

I bilen fanns jaktvapen som förvarades på felaktigt sätt. Dessa togs i beslag av polis. Mannen misstänks för brott mot vapenlagen.

Bilist försökte att köra från polispatrull, Linköping

05:31 En polispatrull meddelade regionledningscentralen att de skulle stoppa en bilist som vägrade att stanna. Bilisten försökte att köra från polispatrullen som följde efter. Detta inträffade i Tornbyområdet i Linköping.

Flera polispatruller involverades i ärendet men poliserna tappade visuell kontakt med bilisten. Den aktuella bilen påträffades senare inne i Tornbyområdet, ingen person befann sig i bilen. I närområdet påträffade en annan polispatrull en man i 20-årsåldern som kunde kopplas till bilen.

Mannen kontrollerades av polis och mannen agerade aggressivt. Han är misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri och våldsamt motstånd. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Mannen fick följa med för provtagning.

Alla detaljer runt förföljandet är inte preciserat för polisens presstjänst i nuläget.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra