Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: En sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Idögatan, Linköping, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:14 Ett larmbolag meddelade polisen om att en drivmedelsstöld hade inträffat på Idögatan i Linköping. Två män hade stulit drivmedel från minst ett parkerat fordon som tillhör ett företag. Då händelseförloppet var över så skulle polis till platsen för anmälningsupptagning och eventuell brottsplatsundersökning senare under natten. Vid 00:45-tiden får polisen vetskap, av samma larmbolag, att två män med liknande signalement som tidigare är tillbaka på platsen. Flera polispatruller åkte till platsen och männen greps misstänkta för stöld. Båda är i 60-årsåldern.

04:12 Polisen larmades till en adress i Ryd, Linköping, med anledning av en misstänkt katalysatorstöld. Personen som larmade polisen hade noterat en man som såg ut att försöka stjäla katalysatorn från en parkerad bil. Flera polispatruller åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar när polis anlände. En domkraft fanns under en parkerad bil men katalysatorn var kvar. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra