Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: En sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Resecentrum, Linköping, Hageby, Norrköping, Vasastaden, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:59 Polisen fick vetskap om ett personrån som skulle ha inträffat ungefär en timme tidigare. Händelsen ska ha utspelat sig utomhus vid resecentrum i Linköping. Brottsrubriceringen är rån i motvärnsfallet. Två gärningspersoner ska ha uppgett att de ville låna den drabbades telefon. När den drabbade ville ha tillbaka telefonen ska gärningspersonerna ha visat upp ett tillhygge och även ha knuffat honom. Den drabbade är en man i 20-årsåldern. Det finns ingen misstänkt för brottet.

00:40 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk. En man misstänks för att ha misshandlat en annan man, båda är i 20-årsåldern. Männen är inte obekanta med varandra. Den misstänkte gärningsmannen greps misstänkt för misshandel. Senare hävdes gripandet men utredningen pågår. Den drabbade mannen ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

04:08 Polisen larmades till ett boende i Vasastaden i Linköping med anledning av en brand. Händelsen kommer att utredas som allmänfarlig vårdslöshet. Brandplatsen har spärrats av, en kriminalteknisk undersökning ska genomföras. Ingen är delgiven misstanke. Minst en person har förts till sjukhus, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra