Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norrköping, Slottsgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Norrköping, Slottsgatan, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Två gripna i samband med rån i Norrköping

03:28 Polisen larmades till Slottsgatan i Norrköping med anledning av ett rån som inträffat utomhus. Tre personer ska ha befunnit sig på platsen när en för dem okänd man kom fram och visade upp ett pistolliknande föremål. Gärningsmannen ska ha tvingat de drabbade personerna att föra över ett fyrsiffrigt belopp med mobiltelefonerna. Sedan lämnade gärningsmannen platsen. Ingen skadades fysiskt i samband med händelsen.

Polis involverades i ärendet. Efter utredningsåtgärder riktades misstankarna mot en man som är i 30-årsåldern. Han greps misstänkt för rån och grovt vapenbrott. En man i 35-årsåldern har också gripits, han misstänks för skyddande av brottsling. De drabbade är två män och en kvinna, samtliga är i 25-årsåldern. De drabbade har fått tillbaka sina pengar.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra