Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Herrbeta, Linköping, Slottsgatan, Norrköping, Storgatan, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Herrbeta, Linköping, Slottsgatan, Norrköping, Storgatan, Motala, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:10 En polispatrull kontrollerade en parkerad bil vid Herrbeta, Linköping. Vid kontrollen framkom det att bilen egentligen har ett annat registreringsnummer och att bilen var anmäld stulen. En kvinna befann sig i bilen, hon är i 50-årsåldern. Kvinnan greps misstänkt för stöld alternativt häleri. En anmälan om märkesförfalskning har också upprättats. Senare anhölls kvinnan, ärendet är åklagarlett.  

00:36 Polisen larmades till Slottsgatan i Norrköping med anledning av ett inbrott i en restaurang. Personen som larmade polisen hade sett en person som tagit sin in i lokalen genom att krossa ett fönster. Polis åkte till platsen men ingen misstänkt gärningsperson har påträffats. I nuläget är det oklart om något har stulits men ärenden rubriceras som stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

04:21 Polisen larmades till Storgatan i Motala med anledning av en brand. Det rörde sig om en lägenhetsbrand. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet, ingen är delgiven misstanke. Lägenheten spärrades av och en kriminalteknisk undersökning ska genomföras. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra