Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser

Östergötland, Linköping, Norrköping, Östergötlands län

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

22.23 Polis larmades till en adress i centrala Linköping med anledning av en misshandel. En man hade kastat ett tillhygge i huvudet på en annan man. När polis kom till adressen fanns inte den misstänkte personen kvar. Händelsen utreds som misshandel och en anmälan har upprättats. Förhör har hållits med personer på platsen.

22.52 Polisen skulle stoppa ett fordon för kontroll i de centrala delarna av Norrköping. Föraren stannade inte utan valde att köra från platsen. Klockan 22.53 stoppades fordonet och två personer kontrollerades och togs med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Passageraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott.

Utöver detta har polisen i Östergötland bland annat kontrollerat fordon, hanterat berusade personer och personer med psykisk ohälsa, arbetat med trafikkontroller och hanterat viltolyckor.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra