Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Gottfridsberg, Norrköping, Vilbergen, Ljura, Svärtinge, Gamla Staden, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Linköping, Gottfridsberg, Norrköping, Vilbergen, Ljura, Svärtinge, Gamla Staden, Östergötlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:30 Grov misshandel och grovt rån, Linköping:
Polis larmas till en Gottfridsberg där okända gärningspersoner tagit sig in i en lägenhet och misshandlat två personer med ett tillhygge samt tillgripit värdesaker. De har sedan lämnat platsen i bil.

En av de misshandlade personerna förs till sjukvård med oklart skadeläge.

Vid halv ett-tiden stoppas en bil och misstänkt stöldgods påträffas. Fyra personer som färdas i bilen grips och anhålls senare av åklagare.  

En dörrknackning har genomförts. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning, förhör hålls och beslag har gjorts. Polisen arbetar med vidare utredningsåtgärder.

23:57 Brand, Norrköping:
Larm om brand i en garage-länga, Vilbergen, där nio bilar har skadats. Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats i samband med branden. Det uppges inte ha funnits någon spridningsrisk till intilliggande bostadshus.

Händelsen utreds som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

01:01 Brand, Norrköping:
Polispatrull beordras till Ljura med anledning av att det brunnit i ett soprum. Brandorsaken är oklar. Förhör hålls och en anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

02:02 Trafikolycka, Norrköping:
Larm om singelolycka på riksväg 51, Svärtinge, där en personbil uppges ha väjt för en hare och kört in i ett räcke. Föraren kontrolleras av ambulanspersonal, men behöver inte föras till sjukvård.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

03:32 Inbrott, Norrköping:
Polispatrull beordras till Gamla Staden där ett larm har gått efter att åverkan har gjorts på en entrédörr till ett företag. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. Det är oklart vad som/om något har tillgripits. Platsen dokumenteras. En anmälan gällande stöld genom inbrott alternativt försök till stöld genom inbrott upprättas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden såsom exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller samt utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Medienumret bemannas av presstalesperson i dag till klockan 15:00.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra