Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Hagagatan, Stensgatan, Norrköping, Mjölby, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Fyra personer har gripits (se nedan). Sex personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:16 Polis larmades till Hagagatan/Stensgatan i Norrköping med anledning av en pågående stöld. En inringare hade noterat hur tre maskerade gärningspersoner försökt bryta upp en bil. När polispatrull anlänt till platsen kunde två misstänkta gärningspersoner fångas in direkt. Den tredje mannen sprang från platsen men fångades också in kort efteråt av en hundpatrull. Alla tre män, två i 25-årsåldern och en i 20-årsåldern, greps av polis misstänka för försök till stöld. Under lördagsmorgonen hävdes dock gripandet för samtliga. 

01:18 Polis larmades till en bostad i Mjölby med anledning av bråk på adressen. När polispatrull anlänt greps en man i 35-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Ambulanspersonal kollade till målsägande men det är oklart för polisens presstjänst om hon fick följa med till sjukhus eller inte. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador, en brand i en övergiven byggbod samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra