Karta som med röd fyrkant ramar in Ödeshög, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Ödeshög, Linköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Nio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:03 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en pizzeria i Ödeshög med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska pizzerian vara övertänd. När polis anlänt till platsen brann byggnaden med öppna lågor. Räddningstjänsten har arbetat hela natten på adressen och vid 07-tiden på söndagsmorgonen var man fortfarande kvar. När det är möjligt kommer polis att spärra av platsen för en kriminalteknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden. 

22:11 Polis larmades till en adress i centrala Linköping med anledning av bråk i en bostad. När polis anlänt till platsen visade det sig att en kvinna i 50-årsåldern blivit utsatt för en misshandel. En man i 50-årsåldern greps då, misstänkt för grov misshandel. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och skadeläget bedömdes initialt som allvarligt men stabilt. 
Uppdatering söndag 10:46 Mannen har anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för grov misshandel. 

00:38 Polis larmades till en villa i Ödeshög med anledning av ett inbrott. Husägarna hade varit borta över dagen och upptäckt inbrottet när de kommit hem. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in i bostaden genom att slå sönder ett fönster. Polis har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av en dator. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, trafikhinder samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra