Karta som med röd fyrkant ramar in Finspång, Nyhem, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustafsson. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Finspång, Nyhem, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Tre personer har gripits (se nedan). 12 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

03:18 Polis larmades till en bostad i Finspång med anledning av ett pågående inbrott. En inringare hade sett minst två personer röra sig inne i ett garage. Därefter ska en bil som tillhör fastigheten ha lämnat platsen. När polispatruller anlänt visade det sig att de misstänkta personerna lämnat den stulna bilen och istället sprungit till fots. En hundpatrull lyckades spåra upp en gärningsperson längs med spåret och ytterligare två andra personer vid en adress i Nyhem. Alla tre, män i 20-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra