Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Skäggetorp, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Norrköping, Skäggetorp, Linköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:19 Polis larmades till ett flerfamiljshus i Norrköping med anledning av att en person hört konstiga ljud i trapphuset och känt en lukt av bränt. När polis anlänt till platsen och genomfört en närmare undersökning upptäcktes saker som tyder på att en person försökt tända eld på en entrédörr. En man i 55-årsåldern, som befann sig i närheten, greps därefter misstänkt för försök till grov mordbrand. Under måndagsmorgonen har också mannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för försök till grov mordbrand. 

06:29 Polis och räddningstjänst beordrades till en fastighet i Skäggetorp, Linköping, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det lukta rök från en lägenhet. Uppdatering: En plastlåda som stått på en varm spisplatta ska ha orsakat röken. Det finns inga uppgifter om personskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. En person som befann sig i bostaden, en man i 50-årsåldern, blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om drograttfylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur och hjort, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra