Karta som med röd fyrkant ramar in Skäggetorp, Linköping, Kaserngatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Skäggetorp, Linköping, Kaserngatan, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

00:03 Polis och ambulans beordrades till en adress i Skäggetorp, Linköping, med anledning av att två personer ska befinna sig utomhus och vara skadade. När polis anlänt till platsen anträffades också två skadade personer, 18 år respektive 17 år. Båda två bedömdes som lindrigt skadade och fick följa med ambulans till sjukhus för omplåstring. De ska ha skadats med ett vasst föremål. Brottsplatsen spärrades av och en kriminalteknisk undersökning har genomförts. Polis har också pratat med flertalet vittnen och under natten hämtades också fem personer in till förhör. Två av dessa, båda män i 20-årsåldern, har efter förhör anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grov misshandel. Ärendet är därmed åklagarlett. 

01:58 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till ett flerfamiljshus på Kaserngatan i Linköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det vara rök i en lägenhet och i trapphuset. Väl på plats visade det sig inte vara några lågor utan det ska ha rört sig om en torrkokning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra