Karta som med röd fyrkant ramar in Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Motala, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut: 

23:36 Polis och ambulans beordrades till en adress i Motala med anledning av att två personer ska ha anträffats skadade utomhus vid en livsmedelsbutik. När polis anlänt till platsen visade det sig att två personer, en man i 40-årsåldern och en man i 25-årsåldern, skadats med ett vasst föremål. Platsen spärrades då av för en kriminalteknisk undersökning och de båda drabbade fördes med ambulans till sjukhus. Mannen i 40-årsåldern har avlidit till följd av skadorna och närmast anhöriga har underrättats.

Rättsläget är mord samt mordförsök och en man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för brotten. Mannen greps redan vid midnatt i närheten av brottsplatsen och var under tisdagsmorgonen fortsatt gripen. Polis har genomfört förhör med flera vittnen samt knackat dörr i området. Den kriminaltekniska undersökningen avslutades vid 05-tiden i morse och avspärrningarna har hävts. Målsägande och misstänkt i detta ärende är inte obekanta för varandra.

Uppdatering 10:33 

Mannen i 20-årsåldern har anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för mord samt mordförsök. Ärendet är därmed åklagarlett. 

Utöver detta har polisen bland annat haft ärenden om skadegörelse, viltolyckor, rattfylleri, trafikbrott, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra