Karta som med röd fyrkant ramar in Smedjegatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Smedjegatan, Norrköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut:

23:41 Polis larmades till Smedjegatan i Norrköping med anledning av att inringare hört höga smällar i ett trapphus. När polis anlänt till platsen visade det sig att någon skjutit mot en lägenhetsdörr. Personer ska ha befunnit sig i aktuell lägenhet men ingen har kommit till fysisk skada. Området spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Den undersökningen genomfördes under natten till torsdag och vid 05-tiden hade samtliga avspärrningar hävts. Polis har pratat med vittnen samt kontrollerat fordon i området men i nuläget har ingen person gripits. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra