Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Norrköping, Söderköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. Fyra har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

23:05 En bilförare stannade inte på polismans tecken vid en trafikkontroll på E22 utanför Norrköping. Ett förföljande inleddes i olika hastighet ner mot Söderköping.  Polisen gjorde försök att preja bilen utan att lyckas. Efter det togs beslut att använda spikmatta för att stoppa färden. Bilen vände tillbaka mot Norrköping och där hade en patrull förberett sig med en spikmatta och fick träff på bilen som sen åkte in i räcket.

Det fanns fyra personer i bilen, två blev kvar vid bilen och andra två sprang från platsen. De fångades senare in med hjälp av polishundar. Under tiden tog bilen eld och blev övertänd och det blev totalstopp för all trafik på vägen.

De två misstänkta som sprang undersöktes av ambulanspersonal för mindre bitsår av hundarna. En person fick också kontrolleras för smärtor från stoppet.

Vid 5-tiden anhölls två av de gripna och två släpptes. De är misstänkta för vårdslöshet i trafik men fler misstankar kan tillkomma.

Mest läst av andra