Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Promenaden, Norrköping, Södra Promenaden, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Östra Promenaden, Norrköping, Södra Promenaden, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Ett antal viltolyckor har rapporterats in. Det handlar om älg, vildsvin, dovhjort samt rådjur. Dock har ingen person skadats i samband med dessa men polisen uppmanar dig som trafikant att anpassa hastigheten och avståndet till framförvarande bil med tanke på rådande förhållanden.

Man promenerade med baseballträ i handen

03:17 Polisen larmades till Östra Promenaden i Norrköping. En man skulle gå och slå på bilar med ett baseballträ samt samtidigt sniffa ur en gasflaska. Inringare följde mannens framfart och lotsade polisen till Södra Promenaden.

03:21 Polisen fick kontakt med mannen.

03:22 Mannen blev sprayad och nerlagd på backen samt belagd med handfängsel.

03:29 Mannen betedde sig illa och poliserna skyddade sig genom att den misstänkta fick en spotthuva före intransport till stationen.

Polisens patruller kontrollerade därefter om mannen hade utfört någon skadegörelse utan att hitta någon skadad bil. Han ska dock slagit på en cykel.

Mannen togs in enligt lagen om omhändertagande av berusad, vilket inte är ett brott i sig. Dock misstänks han för ringa narkotikabrott innehav.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra