Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Råda, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Linköping, Råda, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Våldtäktsförsök i Linköping

Polisen larmades under natten till en lägenhet i Linköping. En man ska ha hotat en kvinna med ett tillhygge i syfte att ha sex.

Polisen utreder vad som hänt genom förhör och husrannsakan.En förundersökning om försök till våldtäkt upprättas. Mannen är gripen.

Till Regionledningscentralen rings även alla viltolyckor in. Det händer ibland att de drabbade inte har något att utmärka olycksplatsen med. Det är lätt att råda bot på. Det finns gratis särskilda pappersremsor att tillgå men det går också bra med en plastpåse eller liknande. Kolla gärna i din bil vad just du har som kan användas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra