Karta som med röd fyrkant ramar in Blixholmsvägen, Norrköping, Kronängsgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Blixholmsvägen, Norrköping, Kronängsgatan, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Inbrottsförsök misslyckades

23:41 Polisen larmades från ett bevakningsföretag till Blixholmsvägen i Norrköping med anledning av ett misstänkt pågående inbrott.

Två personer med vinkelslip hade observerats vid ett företag när de försökte ta sig in. Polispatrullerna fick en uppgift om att en vit kombi hade figurerat på platsen och spanade därför på olika utfarter efter bilen

01:42 En hundpatrull hittade en slängd vinkelslip i ett dike.

02:00 En patrull upptäckte ett fordon nära brottsplatsen som stämde in på beskrivningen och fick stopp på den. Beslut togs om husannsakan i bilen och förhör av två män i 40 samt 50-årsåldern hölls på platsen.

Ingen annan åtgärd eller misstanke efter detta.

 Polisen fann misstänkt inbrottstjuv

04:53 Polisen fick ett samtal från ett företag på Kronängsgatan i Norrköping. Någon hade krossat en glasruta så det såg ut som att ett inbrott hade begåtts. Det fanns också tydliga blodspår i glaskrosset.

05:08 En polispatrull fann en påverkad person med en skadad hand i närheten av den misstänkta brottsplatsen. Mannen togs med till sjukhus för vård.

05:59 Mannen, som är i 25-årsåldern är misstänkt för stöld genom inbrott.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på brottsplatsundersökning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra