Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Järnvägsgatan, Bergdalagatan, Kisa, Tellbovägen, Linghem, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammandrag av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Järnvägsgatan, Bergdalagatan, Kisa, Tellbovägen, Linghem, Östergötlands län

07.20 polisen har från midnatt hanterat ett 60-tal ärenden, de flesta utan att brottsmisstanke har uppstått. Tre personer har gripits för brott, 13 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har tagits med för provtagning.

01.03 en bilist stoppades på järnvägsgatan för en rutinkontroll. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren är drogpåverkad, varför han får följa med för provtagning och förhör. Misstänkt är en man i 25-årsåldern.

01.28 anmälare ringde från Bergdalagatan i Kisa med anledning av en kraftigt störande person på adressen. Två polispatruller åkte till platsen och träffade på en man i 50-årsåldern som verkade påverkad. När polisen talade med den påverkade mannen såg de misstänkt narkotika som låg på ett bord. Mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott och innehav av narkotika och han fick följa med för provtagning och förhör. På grund av misär i lägenheten kommer polisen att underrätta socialtjänsten och fastighetsinnehavaren.

01.59 samtal till polisen om personer som slangade bränsle från lastbilar på Tellbovägen i Linghem. Polisen åkte till platsen för att spana efter tjuvarna. Efter en stunds spaning stoppades en bil som misstänks ha varit på brottsplatsen. I den anträffades två män, i 20-25-årsåldern och utrustning för att slanga bränsle. Polisen misstänker stöld och de båda männen greps som misstänkta för stöld av bränsle. Efter förhör med männen anhölls de vid 05-20-tiden av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för stöld.

Några andra grova brott eller allvarliga händelser finns inte att rapportera om.

Mest läst av andra