Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Risbrinksgatan, Linköping, Kungsgatan, Norrköping, Arkösundsvägen, Norsholm, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Risbrinksgatan, Linköping, Kungsgatan, Norrköping, Arkösundsvägen, Norsholm, Östergötlands län

06.28 polisen har från midnatt hanterat ett 30-tal ärenden, de flesta har inte resulterat i några brottsmisstankar. Fem personer har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

00.10 en man i 25-årsåldern ringer till polisen och anmäler att han precis ska ha blivit hotad och rånad på Risbrinksgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om rån samtidigt som spaningar genomfördes i området omkring brottsplatsen. Senare under natten ringer en annan person som polisen talat med under spaningarna. Denna person säger att han ser några som kan stämma på signalementet från rånet. Polisen åker då till simhallen och kan konstatera att signalementet stämmer väl. Det är tre personer som grips som misstänkte för rån. De gripna är män i 18--20-årsåldern och de fördes till polisstationen där två blev anhållna vid 05.30-tiden på sannolika skäl misstänkta för rån medan den tredje skall tillnyktra innan förhöret hålls.

00.35 en person anmälde till polisen att han blivit misshandlad av två personer han känner till. Händelsen ska ha skett på Kungsgatan i Norrköping. Polisen påbörjade en utredning om grov misshandel efter att den drabbade berättat att  han blivit slagen i huvudet med ett tillhygge. Den drabbade, som är i 20-årsåldern togs omhand av ambulanspersonal. Polisen genomförde två husrannsakningar för att söka efter två misstänkta, dock utan resultat. Ett par timmar senare kom båda till polisstationen och kunde gripas, misstänkta för grov misshandel. De förhördes och anhälls vid 06-tiden av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Båda två är män i 20-årsåldern.

03.38 väktare kontaktar polisen om att ett inbrott har upptäckts på arkösundsvägen i Norrköping. En större port har blivit intryckt. Polisen sökte genom lokalerna men inga anträffades där inne. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt.

05.44 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 norrgående vid Norsholm. Mycket halt på platsen. 06.05 Totalstopp i norrgående körriktning. Ingen person skadades och trafiken kunde släppas på ca 06.30 efter att en bil som kört in i ett vägräcke hade flyttats. Ingen misstanke om brott.

Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugn och hålla långa avstånd i morgontrafiken.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra