Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Tift, Ljungsbro, Norrköping, Tannefors, Linköping, Stångån, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Tift, Ljungsbro, Norrköping, Tannefors, Linköping, Stångån, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat 30 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan, och sex personer har frihetsberövats på grund av berusning eller narkotikapåverkan.

01.29 Polisen stoppade en bilist för kontroll på riksväg 34 nära trafikplats Tift, i riktning mot Ljungsbro. Flera personer i bilen verkade vara narkotikapåverkade. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri. Ytterligare tre i bilen togs med för provtagning efter misstankar om drogpåverkan. Det var tre kvinnor i övre tonåren. De är misstänkta för ringa narkotikabrott.

01.30 Väktare kontaktade polisen med anledning av ett inbrott i en förskola i centrala Norrköping. En ruta var krossad och larmet hade gått strax innan polisen kontaktades. Polisen åkte dit med flera patruller, inklusive hund. Någon misstänkt kunde inte hittas. Det är oklart vad som eventuellt har stulits. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse, alternativt stöld genom inbrott.

03.46 Väktare ringde polisen om ett inbrott i en restaurang i Tannefors, Linköping. En ruta hade krossats och ett vittne hade sett flera personer, varav en som sprang i riktning mot Stångån. Hundpatrull och andra polispatruller skickades till området. Ingen misstänkt kunde gripas. Efter kontakt med restaurangägaren verkade inget vara stulet. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Inga grövre brott än ovan notiser har kommit till polisens kännedom under natten.

UPPDATERING 09.30: Det var en man i 25-årsåldern som greps under natten. Ärendet kom till polisen vid 21.30-tiden, om att en man hade uppträtt hotfullt vid ett gatukök i Valdemarsvik. Polisen kom dit och pratade med två män, en i 40-årsåldern och en i 45-årsåldern, som hade blivit utsatta. Den misstänkte ska ha spottat, slagit och hotat dem. Han kunde gripas på en adress vid 23.20-tiden i Valdemarsvik. Han blev anhållen under natten, misstänkt för försök till grov misshandel, misshandel, ofredande och olaga hot.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra