Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Åby, Skärblacka, Norrköpings Kommun, Återvinningen, Åtvidabergsvägen, Hackefors, Linköping, Klockaretorpet, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har frihetsberövats i samband med misstankar om narkotikapåverkan. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom under natten. Det finns inga ärenden om stöld genom inbrott, eller misshandel.

Uppdatering om den allvarliga trafikolyckan på onsdagseftermiddagen vid kl 16.56, där två personbilar hade krockat mellan Åby och Norrköping: en man i 65-årsåldern som satt i den ena bilen avled av sina skador. Anhöriga är underrättade. Polisens presstjänst har ingen ny information om skadeläget på de två personer som satt i den andra bilen.

22.04 Det kom larm om att det brann i flera containrar vid Globalhallen i Skärblacka, Norrköpings kommun. Polis kom dit. Patrullen misstänkte att branden var anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Enligt räddningstjänsten ska det inte ha funnits någon spridningsrisk. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Kl 23.21 kom det ett nytt larm om att det brann, den här gången vid återvinningen i Skärblacka. Polis kom dit men kunde inte hitta någon misstänkt. Ytterligare en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades, utan någon misstänkt.

23.58 En polispatrull stoppade en bilist på Åtvidabergsvägen vid Hackefors, Linköping. En kontroll av de två personerna, samt bilen, ledde till att patrullen hittade en expanderbar batong. Med anledning av detta skrev polisen en anmälan om brott mot knivlagen, med föraren som misstänkt. Han är i 25-årsåldern, passageraren är i ungefär samma ålder.

00.41 En polispatrull stoppade en bilist på E4 i höjd med Klockaretorpet, Norrköping. Föraren blev misstänkt för drograttfylleri. Även passageraren verkade vara narkotikapåverkad. Båda togs med för provtagning. Båda personerna är män i 20-årsåldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra