Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Folkets Park, Motala, Vallby, Hageby, Norrköping, Bråddgatan, Bondegatan, Mjölby, Alkagatan, Linköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden. En person har gripits och 21 har frihetsberövats på grund av berusning av alkohol eller narkotika, samt i ärenden med psykisk ohälsa.

22.35 En man ringde polisen om att han hade blivit misshandlad av flera ungdomar nära Folkets park i Motala. Mannen hade kört bil och märkt att någon kastade något på bilen. När han konfronterade några ungdomar ska de ha blivit hotfulla, slagit honom, och någon ska ha tagit strypgrepp på honom. Han blev inte allvarligt skadad. Polis sökte efter ungdomarna men har inte kunnat knyta någon till brottet. Det blev en anmälan om misshandel och olaga hot. Mannen är i 40-årsåldern.

22.45 Polisen fick samtal om att en man hade blivit rånad vid koloniområdet Vallby, Hageby, Norrköping. Rånet ska ha inträffat cirka 40 minuter innan samtalet till polisen. En man i 20-årsåldern ska ha hotats och misshandlats och blivit av med sin telefon, jacka och skor. Fem unga män ska ha gjort detta. Polisen har upprättat en anmälan om rån. Polisen sökte med hund på platsen, men det finns i nuläget ingen misstänkt.

01.04 Polisen fick samtal om att en man och en kvinna hade blivit slagna i ansiktet, vid Bråddgatan i Norrköping. Båda är i 20-årsåldern. De ska ha mött några okända personer och hamnat i en ordväxling. I samband med det ska de ha blivit slagna. Polisen har inte lyckats hitta någon misstänkt. Polisen upprättade två anmälningar om misshandel.

03.29 Polis larmades till Bondegatan i Mjölby. En man skulle ha blivit misshandlad av två personer inne i en lägenhet. Polis kom dit och kunde gripa en man i 25-årsåldern som misstänkt för misshandel och olaga hot. Den misshandlade mannen, som är i ungefär samma ålder, fördes till sjukhus. Den gripne mannen anhölls av åklagare under natten.

04.48 Det kom larm om inbrott på Alkagatan i Linköping. En utbildningsverksamhet hade fått en dörr uppbruten och någon ska ha tagit datorer. Polis och väktare kom dit, men kunde inte gripa någon misstänkt. Det är oklart hur mycket som har stulits. Polisen upprättade en anmälan om stöld.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra