Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Skäggetorp, Linköping, Drottninggatan, Motala, Mantorp, Mjölby Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Skäggetorp, Linköping, Drottninggatan, Motala, Mantorp, Mjölby Kommun, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 06. 18 personer har frihetsberövats på grund av berusning eller narkotikapåverkan. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

23.56 Polis larmades till Skäggetorp i Linköping efter larm om misshandel. En man skulle ha misshandlat en kvinna. Polis kom dit och anträffade en man i 30-årsåldern som blev misstänkt för misshandel. Han blev inte gripen, men förd till polisstationen för tillnyktring. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad. Polisen upprättade en anmälan om misshandel.

01.33 En polispatrull stoppade en bilist på Drottninggatan i Motala. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Han blev misstänkt för drograttfylleri. I bilen satt även två killar och en tjej i nedre tonåren. Polisen körde dem hem till sina föräldrar.

04.27 Det kom larm om en trafikolycka på E4 vid Mantorp, Mjölby kommun. En bilist hade kört in i mitträcket i norrgående riktning. En person var drabbad, som inte var skadad. Det var en man i 20-årsåldern som körde. Han blev misstänkt för vårdslöshet i trafik då han ska ha somnat under körning. Bilen fick bärgas från platsen.

Utöver dessa notiser har polisen åkt på en mängd larm och egeninitierade kontroller som inte har lett till brottsmisstankar.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra