Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Hällestad, Drottninggatan, Norrköping, Ödeshög, Östergötlands län

07.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal ärenden av i huvudsak rutinkaraktär. Ingen person har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning.

00.01 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på länsväg 1134 i Hällestad, i höjd med Sätraholm. Det visade sig att det var en mopedist med passagerare som kört på ett rådjur.  Båda två på mopeden skadades, en av dem åkte till sjukhus med ambulans. Rådjuret sprang till skogs och spårades av eftersöksjägare.

00.29 inringare uppger att det är stökigt på Drottninggatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en man i 55-årsåldern ska ha blivit misshandlad. Han fördes till sjukhus med ambulans. En misstänkt person omhändertogs för berusning och kommer att förhöras efter tillnyktring.

00.35 SOS-larm till polisen om brand på E4 Ödeshög. Det visade sig avara ett lastbilsekipage som brann och släpet var lastad med farligt gods. Lastbilsföraren hade gjort en god insats och lossat släpet från dragbilen. Trafiken begränsades på platsen när släckningsarbetet genomfördes vilket tog flera timmar. Det finns ingen misstanke om brott.

Utöver dessa händelser kan nämnas att fyra personer har anträffats påverkade och de har fått följa med för provtagning, misstänkta för ringa narkotikabrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra