Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Mantorp Park, Rydsvägen, Linköping, Haga, Norrköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 125 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har varit intensiv för polisen. En person har gripits (se notis nedan) och 25 har frihetsberövats på grund av fylleri eller narkotikapåverkan. Sju av dessa ärenden hör till ett evenemang på Mantorp Park.

Polisen har under natten bland annat hanterat larm om bråk, misshandel, skadegörelse m.m. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad fysiskt.

23.11 Polis larmades till Rydsvägen, Linköping, med anledning av pågående cykelstöld. Två personer sågs klippa upp lås. Polis kom dit och kunde gripa en man i 20-årsåldern som försökte komma undan polisen.. Han belades med handfängsel. Mannen är misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott. Gripandet hävdes vid 02-tiden.

00.22 Polis larmades till en adress på Haga i Norrköping där det var någon form av bråk. Det visade sig att två män i dryga 20-årsåldern ska ha bjudit minderåriga flickor på alkohol i en lägenhet. En av männen ska även ha utsatt en av flickorna för ett sexuellt ofredande. En anhörig till en av flickorna ska ha blivit upprörd över detta och konfronterat männen. Den anhörige blev misstänkt för olaga hot och omhändertogs för fylleri. De två yngre männen blev misstänkta för grovt brott mot alkohollagen. Polisen höll förhör med de inblandade på platsen och ingen blev gripen. Polisen kontaktade vårdnadshavare till de minderåriga.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra