Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Kungsgatan, Motala, Söderköping, Johannelundsvägen, Linköping, Emil Hedelius Gata, Norrköping, Slussvägen, Norsholm, Östergötlands län

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits men tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.59 väktare ringde till polisen om att ett inbrott hade upptäckts i en butik på Kungsgatan i Motala där någon hade krossat en glasruta med en större sten. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. En platsundersökning är också genomförd. Företrädare för butiken kunde bekräfta att någon hade varit inne och stulit föremål, oklart vad.

01.05 en anmälare ringde till polisen och anmälde att ett inbrott hade upptäckts på Slussportsvägen i Söderköping. Någon ska ha tagit sig in i lokalerna genom att bryta sönder en dörr. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott samt genomförde en platsundersökning för att söka spår. Oklart vad som stulits.

01.09 anmälare ringde till polisen om att ett inbrott hade upptäckts på Johannelundsvägen i Linköping. Någon har krossat en ytterruta i ett fönster men inte kunnat stjälka något. Polisen har påbörjat en utredning om försökt till stöld genom inbrott.

01.58 SOS-larm om brand på Emil Hedelius gata i Norrköping. Det visade sig att det var en bil som brann i en carport. Ytterligare en bil fick mindre skador. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

03.35 väktare ringde polisen om att ett inbrott hade upptäckts i ett café och vandrarhem på slussvägen i Norsholm. Någon har brutit upp ett fönster och sedan tagit sig in i lokalerna. Polisen har påbörjat en utredning som stöld genom inbrott samt genomfört en platsundersökning. Oklart vad som tillgripits.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Mord/dråp, försök Mordförsök

Linköping, Östergötlands län

Kl. 17.15 larmades polis och ambulans till en bostad i centrala Linköping. På plats anträffades en s...