Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Motala, Norrköping, Nygatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Motala, Norrköping, Nygatan, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan, och nio har frihetsberövats på grund av fylleri, rattfylleri eller ordningsstörning. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

00.36 En lastbilschaufför ringde och berättade att han hade kört på en älg. Det var på riksväg 50 vid Agneshög, Motala. Inga personskador fanns att rapportera. En jägare som larmades ut konstaterade att älgen låg död en kort sträcka från vägen.

04.40 Polisen fick samtal om pågående inbrott på en restaurang i centrala Norrköping. Någon hade krossat en ruta och gått in i lokalen. Strax efter hade personen gått därifrån. Polis kunde stoppa en misstänkt och blodig man nära Nygatan. Han greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Det är oklart vad han har stulit. Mannen är i 30-årsåldern.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ytterligare några viltolyckor, rapporterat bilister för trafikbrott, samt åkt på larm från allmänheten och utfört egna kontroller som inte ledde till några grövre brottsmisstankar.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra