Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, De Geersgatan, Norrköping, Norra Promenaden, Vintergatan, Motala, Hovslagaregatan, Gamla Linköping, Astrakanvägen, Bankekind, Östergötlands län

06.38 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, men fyra har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.06 SOS-larm till polisen om en trafikolycka på De Geersgatan i Norrköping. En bilist hade kört in i en refuge. Det visade sig att bilföraren hade lämnat olycksplatsen varför polisen har påbörjat en utredning om trafikolycka med smitning. Två personer var dock kvar vid bilen och dessa omhändertogs på grund av kraftig berusning.

00.40 polisen träffade på en person på Norra promenaden i Norrköping. Mannen, som är i 25-årsåldern verkade påverkad varför han fick följa med för provtagning och förhör. En mindre mängd misstänkt narkotika påträffades också. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

03.27 inbrottslarm från Vintergatan i Motala. Väktare åkte till platsen och kunde konstatera att det varit inbrott varför polisen kallades till platsen. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en brottsplatsundersökning. Tillträde till lokalerna har skett genom att krossa en glasruta. Oklart vad som kan ha stulits.

05.42 inbrottslarm från Hovslagaregatan i Gamla Linköping. Det visade sig ha varit inbrott i en lokal och tillträde har skett genom att en glasruta har krossats. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Oklart ännu vad som kan ha stulits.

05.54 SOS-larm till polisen om brand i bostad på Astrakanvägen i Bankekind. Det var personer på en buss hade sett rökutveckling och larmat. Framme på platsen visade det sig att en person eldade ris på morgonen och det fanns ingen misstanke om brott.

Det finns inga brott eller andra händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra