Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Rydsvägen, Linköping, Hackefors, Söderleden, Norrköping, Mårdtorpsgatan, Östergötlands län

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden. de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.32 vid en rutinkontroll på Rydsvägen i Linköping av en bilförare blev en man i 35-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

00.51 larm om bilbrand i Hackefors Linköping. Det visade sig vara en lastbil som brann, stående på järnvägsspåret varför polisen fick begära tågstopp på sträckan. Tågstoppet kunde hävas kl 01.12 efter att bilen tagits bort från spåret. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. 

00.55 vid en rutinkontroll av en bilist på Söderleden i Norrköping blev en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör och bilen togs i beslag för ett beslut om att den ska förverkas på grund av upprepad brottslighet. En passagerare, kvinna i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott. 

02.37 vid en rutinkontroll av en mopedist på Mårdtorpsgatan i Linköping blev en man i 35-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. När polisen kontrollerade mopeden uppstod misstanke om att den kunde vara stulen varför föraren också blev misstänkt för tillgrepp av fotskaffningsmedel. Vid en kroppsvisitation anträffades en patron varför misstänke även uppstod om vapenbrott. Det blev provtagning, förhör och därefter frigivning.

Det finns inga ytterligare brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra