Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Vidablick, Norrköping, Rydsvägen, Linköping, Norrbackavägen, Valdemarsvik, Kallerstadsleden, Söderköping, Östergötlands län

06.24 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.10 en inringare kontaktade polisen om att en man hade berättat att han blivit rånad. Mannen stod vid spårvagnhållplatsen Vidablick i Norrköping och polisen åkte dit. När polisn ställde frågor om rånet ville inte mannen berätta var det hänt eller göra någon anmälan. På grund av polisens tjänsteplikt att anmäla brott som kommer till polisens kännedom har en utredning om rån påbörjats. Mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och fick följa med för provtagning och förhör. Han lades också in för tillnyktring.

01.54 vid en rutinkontroll av en bilist på Rydsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör gällande misstankar om drograttfylleri, narkotikabrott genom innehav samt olovlig körning. En man i 30-årsåldern som var passagerare fick också följa med för provtagning på grund av misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk.

03.27 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Norrbackavägen i Valdemarsvik. Det visade sig vara tre bilar som brann. Tre andra bilar har skador som kan vara relaterade till branden. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

04.37 vid en rutinkontroll av en bil på E22 uppstod brottsmisstankar. vid kontrollen visade det sig att det fanns en större mängd bildäck som kan misstänkas vara stulna i bilen. Två män som fanns i bilen greps av polisen, misstanken gäller stöld.

05.01 polisen träffade på en man på Kallerstadsleden som verkade påverkad. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör gällande ringa narkotikabrott.

Under morgonen har tre viltolyckor inträffat i Valdemarsvik, Söderköping och Linköping, ingen med personskada.

Inga andra brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra