Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norra Promenaden, Norrköping, Skäggetorp, Linköping, Valla, Tomteboda, Hagalundsvägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Norra Promenaden, Norrköping, Skäggetorp, Linköping, Valla, Tomteboda, Hagalundsvägen, Östergötlands län

06.32 polisen har hittills detta dygn hnaterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Två har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.10 vid en rutinkontroll av en bilist på Norra Promenaden i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en kvinna i 50-årsåldern. Även en passagerare, man i 45-årsåldern misstänks ha varit drogpåverkad och misstanke uppstod om ringa narkotikabrott. Båda fick genomgå provtagning och förhör. Båda två greps som misstänkta för brott mot narkotikastrafflagen och de anhölls under morgonen av åklagare på sannolika skäl misstänkta för detta brott.

01.29 vid en rutinkontroll av en bilist i Skäggetorp, Linköping uppstod misstanke om ringa narkotikabrott. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

02.56 en man verkade påverkad i Östra Valla i Linköping. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör.

03.11 SOS-larm till polisen om brand i kolonistuogor i Tomteboda koloniförening på Hagalundsvägen i Linköping. Tre kolonistugor och ett förråd har brunnit. Misstanke om mordbrand uppstod och polisen har inlett en förundersökning. Brandplatsen är avspärrad och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras.

Tre viltolyckor utan personskada har inträffat i trafiken i olika delar av länet.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra