Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Himmelstalund, Norrköping, Gistad, Linköpings Kommun, Bråddgatan, Rydsvägen, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. De ärenden som sticker ut från natten:

22.22 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade haft ett kort förföljande av en bil, och att föraren hade kört av riksvägen vid Himmelstalund i Norrköping och sedan sprungit från platsen. Flera polispatruller anslöt i jakten på mannen. Kort efteråt fick en hundpatrull stopp på mannen en kort bit därifrån och han togs med för provtagning då han verkade vara narkotikapåverkad. Mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, ej stannat på polismans tecken samt hastighetsöverträdelse.

00.43 En polispatrull stoppade en bilist på länsväg 796 vid Gistad, Linköpings kommun. Föraren visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Han togs med för provtagning. Mannen, som är i 60-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Polisen tog bilen i beslag enligt trafikbrottslagen 7§, för att förhindra fortsatt brottslighet.

00.58 Polisen fick flera samtal från vittnen som såg en man sparka sönder glasrutan till en dörr till ett kafé på Bråddgatan i Norrköping. Mannen tog sig in, tog något under armen och sprang därifrån. Cirka 40 minuter senare kunde polisen gripa en man i närheten, som misstänkt för brottet. Han stal kassan, med en mindre mängd kontanter. Mannen är i 20-årsåldern. Gripandet hävdes under natten.

03.48 Polisen larmades till Rydsvägen i Linköping. Flera unga män hade försökt bryta sig in i en lägenhet, och när ett vittne konfronterade dem så slog de honom med ett tillhygge och sprang därifrån. Polis kom dit. Den misshandlade mannen är i 50-årsåldern och ska inte ha blivit allvarligt fysiskt skadad. Polisen skriver anmälan om misshandel och skadegörelse. De misstänkta kunde inte hittas. Enligt de första uppgifterna i larmet skulle det ha hörts en explosion, men det fanns inga spår av någon explosion, så detta kunde avfärdas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Brand Villabrand i Olofsbo.

Falkenberg, Hallands län

Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand. Villan är enligt uppgifter från SOS helt övertä...