Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Hageby, Norrköping, Holmstagatan, Börrum, Söderköpings Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Hageby, Norrköping, Holmstagatan, Börrum, Söderköpings Kommun, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan.

01.01 Det kom larm om bråk och att det låg en skadad man utomhus i Hageby, Norrköping. Se tidigare händelsenotis från natten, som vakthavande befäl har publicerat.
Två personer har gripits i ärendet, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Båda är misstänkta för försök till mord. Åklagare kommer att fatta beslut under morgonen om de ska anhållas eller ej. Den skadade är en man i 30-årsåldern. Han fördes med ambulans till sjukhus. Vad som har hänt är fortfarande oklart, men de inblandade är bekanta med varandra. Fler förhör behöver hållas. Polisen har under natten knackat dörr i området och genomfört en teknisk undersökning. Ytterligare brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen.

01.03 Polisen fick samtal från flera personer som hade hört ljud av glaskross på en skola på Holmstagatan i Norrköping. Ett vittne hade sett två personer göra inbrott i cafeterian. Polis kom till platsen. Det ska ha stulits en kassaapparat, oklart om den innehöll något av värde. Polisen har gjort en teknisk undersökning och upprättar en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

05.52 Det kom larm om en trafikolycka. En bilist skulle ha väjt för ett djur och kört i diket. Bilen hade voltat och hamnat på en åker. Detta var nära Börrum kyrka, Söderköpings kommun. Föraren fördes till sjukhus. Polisens presstjänst har i nuläget inga ytterligare uppgifter i ärendet.

Utöver detta har polisen hanterat bland annat ett 10-tal viltolyckor, berusade personer, ett par rattfylleriärenden, samt utfört en mängd kontroller efter larm från allmänheten eller på eget initiativ.

-----

Nu under torsdag och fredag 17-18 oktober kommer samtliga presstalespersoner i region Öst vara på annat uppdrag. I stället kommer presstalespersonkollegor från region Bergslagen att vara behjälpliga med att svara på frågor från media. Olika telefonnummer kommer att användas dessa dagar, ej det ordinarie pressnumret. Håll utkik här på polisen.se hur du når den presstalesperson som är i tjänst.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra