Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Persgatan, Norrköping, Ljuragatan, Åtvidabergsvägen, Linköping, Åbymovägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Persgatan, Norrköping, Ljuragatan, Åtvidabergsvägen, Linköping, Åbymovägen, Östergötlands län

07.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 75-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En har gripits, sex har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av påverkan.

02.45 vid en rutinkontroll av en bilist på S:t Persgatan i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri varför en kvinnlig förare i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri. Med i bilen fanns en annan kvinna i samma ålder som misstänks för ringa narkotikabrott och hon fick också följa med för provtagning och förhör.

02.48 en inringare anmälde att han hade blivit hotad på Ljuragatan i Norrköping. När polisen kom till platsen visade det sig att mannen, som är i 45-årsåldern ska ha blivit hotad med ett tillhygge att han skulle lämna ifrån sig sin telefon. När den drabbade sa att han skulle ringa polisen försvann de båda gärningspersonerna till fots. Polisen spanade i närområdet men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen har påbörjat en utredning om försök till rån.

04.19 vid en rutinkontroll av en bilist på Åtvidabergsvägen i Linköping uppstod misstankar om drograttfylleri på föraren, en man i 35-årsåldern. Vid en närmare kontroll av bilen uppstod misstankar om att den kunde vara stulen. Mannen greps och bilen togs i beslag. Misstankarna mot mannen gäller drograttfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

04.47 SOS-larm om brand visade sig vara en bilbrand på Åbymovägen i Åby, Norrköping. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand och underrättat ägaren.

Utäver dessa ärenden har polisen hanterat några svårutredda fall av misstänkt misshandel där inblandade personer varit påverkade. Inga svårare skador har uppstått och ingen har frihetsberövats i dessa fall.

Det finns inga andra brott eller allvarliga ärenden att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra