Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Nordantill, Norrköping, Skäggetorp, Trädgårdsgatan, Grenadjärgatan, Industrigatan, Linköping, Östergötlands län

06.23 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärendcen, de flesta utan brottsmisstankar. En har gripits för brott.

04.20 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinkontroll i stadsdelen Nordantill i Norrköping. Det uppstod en misstanke om drograttfylleri och grov olovlig körning på föraren, en man i 45-årsåldern och han fick följa med för provtagning och förhör.

04.29 i sambad med en rutinkontroll av en bilist i Skäggetorp uppstod misstanke om olovlig körning och rattfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör och bilen, en hyrbil, lämnades åter till uthyraren.

04.35 larm om inbrott på Trädgårdsgatan i Norrköping. När polisen kom till platsen var en glasruta på ett café krossad och ett par personer sprang från platsen. en av dessa kunde gripas och han fördes till polisstationen för förhör. Det var en man som är oidentifierad.

05.52 en inringare ringde och berättade att han strax innan hade blivit påkörd bakifrån av en annan bilist vid Grenadjärgatan - Industrigatan i Linköping. Båda bilarna stannade och den påkörande bilist gick ur och misshandlade inringaren med sparkar. Sedan åkte gärningsmannen från platsen. Polisen åkte till dit och påbörjade en utredning om smitning från trafikolycka och misshandel.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra