Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Skärblacka, Johannelund, Linköping, Sjögestad, Hamnbron, Norrköping, Åtvidaberg, Östergötlands län

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudskaligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.30 SOS-larm om brand på en industri i Skärblacka. Polisen åkte inte till platsen på grund av att det inte fannns någon brottsmisstanke.

01.46 inbrottslarm från ett företag i Johannelund Linköping. Väktare och polis åkte till platsen och en person anträffades utanför det inhägnade företagsområdet. Från det inhägnade området till platsen för anträffandet spårade polisen med hund varför den personen, en man i 30-årsåldern blev misstänkt för försök till stöld. Han bedömdes och vara påverkad och blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Han togs med för provtagning och frigavs sedan.

03.33 SOS-larm om brand i Stora Sjögestad. Det visade sig vara en fullt utvecklad brand i en ladugård med nötkreatur. Enligt uppgift från personal på platsen ska ladugården ha innehållit 123 nötkreatur och alla ska ha blivit innebrända. Polisen har varit på platsen och i huvudsak arbetat med att förhindra obehöriga personer att komma fram till brandplatsen, som är avspärrad.

09.15 polisen utreder händelsen som skadegörelse.

14.30 nu har polisen ändrat brottsrubriceringen till mordbrand.

05.34 samtal till polisen om trafikolycka på Hamnbron i Norrköping. En kvinna i 35-årsåldern misstänks ha kört mot rött och därmed förorsakat krocken. Hon bötfälldes på rödljuskörningen och fick körkortet omhändertaget direkt på platsen.

Under morgonen har två viltolyckor med dovhjort inträffat på riksväg 35 utanför Åtvidaberg. Inga personskador.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra