Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Fogdegatan, Linköping, Repslagaregatan, Norrköping, Burensköldsvägen, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Fogdegatan, Linköping, Repslagaregatan, Norrköping, Burensköldsvägen, Mjölby, Östergötlands län

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning.

00.14 polisen fick samtal om att någon skulle ha blivit skjuten på Fogdegatan i Linköping. Polisen åkte till området för att ta reda på vad som hänt och en man i 25-årsåldern anträffades med skador i ett ben som han uppgav hade uppkommit genom beskjutning. Han fördes till sjukhus med ambulans, sannolikt med lättare skador.

Polisen har påbörjat en utredning om synnerligen grov misshandel. Förhör har hållits och spaningar har genomförts men det finns ingen misstänkt. Polisen har gjort undersökningar med hund och kriminaltekniker kommer att underöka brottsplatsen.

01.41 polisen kallades till Repslagaregatan i Norrköping med anledning av ett inbrott i kontorslokaler. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt, samt till närområdet för att spana efter misstänkta. Någon har gjort inbrott i kontorslokalerna men det är oklart vad som stulit. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även gjort en brottsplatsundersökning och säkrat spår. Någon misstänkt person anträffades inte.

05.04 polisen kallades till Burensköldsvägen i Mjölby med anledning av inbrottslarm. Det visade sig att någon krossat en glasruta till ett kontor och stulit en dator. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra