Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Mjölby, Kungsgatan, Norrköping, Haga, Kallerstad, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Mjölby, Kungsgatan, Norrköping, Haga, Kallerstad, Linköping, Östergötlands län

06.17 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.57 samtal till polisen om att en glasruta krossats på en bostad i Mjölby. Den som bor i lägenheten vaknade av smällar och glaskross. Den som gjorde detta försvann från platsen. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till grov stöld genom inbrott. Förhör har hållits och spår har säkrats.

02.21 samtal till polisen om att ett larm hade utlöst på Kungsgatan i Norrköping där någon person hade tagit sig in på ett inhägnat område. Polisen åkte till platsen och hittade en misstänkt man. Vid en närmare kontroll av vad som hänt gick det inte att styrka att den misstänkt hade försökt att ta sig in i lokalerna varför han blev misstänkt för olaga intrång. Mannen omhändertogs och fördes till polisstationen för tillnyktring där han senare kommer att förhöras som misstänkt för olaga intrång.

02.44 samtal till polisen om att en kvinna blivit misshandlad i stadsdelen Haga i Norrköping. Polisen åkte till platsen och fick kontakt med en kvinna som berättade att hon blivit misshandlad av en man hon har en relation med. Kvinnan hade inga allvarliga  skador som motiverade att hon skulle behöva akutsjukvård. Mannen som misstänks anträffades av polisen och han greps, misstänkt för misshandel. Han kommer att förhöras efter tillnyktring. Båda två är i 55-årsåldern.

03.23 vid en rutinkontroll av en bilist i Kallerstad, Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri och alkhoholrattfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör. Vid en husrannsakan som företogs i bilen anträffades en mindre mängd narkotika.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra