Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Borensberg, Östra Promenaden, Norrköping, Badhusgatan, Linköping, Östergötlands län

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.Ingen har gripits, två har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och ingen har heller fått med för provtagning på grund av drogpåverkan.

00.49 ett vaktbolag ringde till polisen om att ett inbrottslarm utlösts på en restaurang i Borensberg. Polisen åkte till platsen men då hade gärningspersonerna lämnat platsen. De har gjort inbrott på restaurangen och tillgripit alkoholvaror till ett okänt värde. Tillträde till restaurangen har skett genom att krossa en fönsterruta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

01.41 polisen fick uppgift om krossade glasrutor på en kiosk på Östra Promenaden i Norrköping. Två personer har setts springa ifrån platsen. Polisen åkte till platsen och sökte i närområdet utan att hitta några misstänkta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det som saknas är kontanter, sedlar och mynt till ett ännu okänt värde.

03.14 vaktbolag kontaktade polisen om att ett inbrott hade upptäckts på Badhusgatan i Linköping. Någon eller några har tagit sig in i ett garage och därefter tagit upp ett hål i en vägg. Det är oklart om något har stulits. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning genomfördes också. Polisen spårade från brottsplatsen med en hund men det arbetet ledde inte till något gripande. Polisen har tagit föremål i beslag för spårsäkring.

04.11 samtal till polisen från vaktbolag om att larmet utlöst på samma restaurang som tidigare haft inbrott kl. 00.49 i Borensberg. Det visade sig att några personer har tagit bort glastäckningen och därefter varit inne och tillgripit ytterligare alkoholvaror. Polisen har påbörjat tytterligare en utredning om stöld genom inbrott. Det finns inga misstänkta i något av dessa båda ärenden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2020/mars/26/26-mars-0656-sammanfattning-natt-ostergotlands-lan/

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra