Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Kimstad, Norrköping, Slottshagen, Ödeshög, Hageby, Universitetsområdet, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Polisen i Östergötland har hanterat ett

Östergötland, Kimstad, Norrköping, Slottshagen, Ödeshög, Hageby, Universitetsområdet, Linköping, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland. 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Fyra personer har gripits, se notis nedan. Ett urval av de händelser från natten som sticker ut mest:

22.18 SOS larmade om en trafikolycka på E4 nära Kimstad, Norrköping. Två bilister hade krockat i norrgående riktning. En av bilarna hamnade i diket. Båda de drabbade personerna fördes till sjukhus med ambulans. Polisen skrev en anmälan om trafikolycka för att utreda om något brott kan ha legat bakom olyckan. Båda bilarna behövde bärgas.

02.47 Väktare kontaktade polisen om inbrott på ett företag i Slottshagen, Norrköping. Larmet hade gått vid 02.15. Någon har slagit sönder en altandörr för att ta sig in i lokalen. Polisen kom till platsen och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

03.03 Polisen larmades till en rastplats i Ödeshög med anledning av eventuell kapellskärning mot en eller flera lastbilar. Ett vittne hade sett personer röra sig vid lastbilarna som stod parkerade där. Flera patruller åkte mot platsen. Ingen kunde gripas, men några mindre hål hittades på ett lastbilskapell. Polisen skrev en anmälan om försök till stöld.

03.24 Polis larmades till en adress i Hageby. En ung kvinna skulle ha blivit knuffad ner för en trappa. Polis kom till platsen för att försöka ta reda på vad som hänt. Så småningom beslutade polisen att gripa fyra personer på platsen: en kvinna i 45-årsåldern, två män i 25-årsåldern, och en man i 20-årsåldern. Polisen behöver hålla fler förhör för att få en bättre bild av det inträffade, och vilken relation de inblandade har till varandra. Den drabbade kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad. Ytterligare information om händelsen kan inte lämnas i nuläget.

04.15 Det kom larm om en brinnande moped på universitetsområdet i Linköping. En person som tände eld på mopeden hade setts till på en övervakningskamera. Branden släcktes och polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra