Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Boxholm, Finspångs Kommun, Ekmans Väg, Linköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 06. Ärenden i urval:

22.59 Polis och ambulans larmades till Boxholm där en skadad man hade anträffats utomhus. Mannen skulle ha blivit grovt misshandlad och fördes till sjukhus med ambulans. Han bedömdes vara allvarligt skadad. Mannen är i 40-årsåldern. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord och har under natten arbetat intensivt i ärendet.

00.03 Polisen fick larm om bråk i en bostad i ett samhälle i Finspångs kommun. En man hade varit våldsam mot en kvinna. Polis kom dit och mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för misshandel i relation. Vid 07.50 var mannen fortfarande gripen.

01.34 Polisen fick samtal om att flera personer misshandlade en man vid skolan på Ekmans väg i Finspång. När polis kom dit var det flera ungdomar som sprang därifrån. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, preliminärt ej allvarligt skadad. Polisen skrev en anmälan om misshandel. Någon misstänkt är ännu inte gripen.

03.26 Polisen fick samtal om ett rånförsök i Ryd, Linköping. En man hade blivit stoppad av två maskerade personer som hotade med ett vapenliknande föremål. Den drabbade gjorde inte som gärningspersonerna sa och fick då slag i huvudet och sedan sprang de från platsen. Polisen sökte efter de misstänkta utan framgång. En anmälan om försök till rån upprättades. Den drabbade mannen blev inte allvarligt skadad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra