Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Gamla Staden, Norrköping, Djurgårdsvägen, Motala, Trädgårdstorget, Linköping, Mantorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Gamla Staden, Norrköping, Djurgårdsvägen, Motala, Trädgårdstorget, Linköping, Mantorp, Östergötlands län

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har tagits med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

02.04 polisen fick samtal om skadegörelse på en resturanglokal i Gamla staden i Norrköping. Det visade sig att någon hade krossat ett par glasrutor. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse.

02.13 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Djurgårdsvägen i Motala. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en brinnande moped. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand.

02.37 polisen fick uppgifter om att ett inbrott skulle ha inträffat i en butik på Trädgårdstorget i Linköping. POlisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöldd genom inbrott. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som kommer att ske under dagen. Polisen spanade också efter tjuvarna men ännu finns ingen misstänkt person. sannolikt har glasögon till okänt värde stulits.

04.30 polisen fick samtal om att en bil skulle ligga på taket på E4 några kilometer från Mantorp i norrgående körriktning. Polisen åkte till platsen och två personer var drabbade. Bilisten hade kört in i ett vägräcke och sedan fått sladd på grund av att man skulle ha väjt för ett djur. De drabbade var ej i behov av vård. Det finns ingen misstanke om brott.

05.57 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 996 i Ask. Visade sig vara en bilist som ska ha väjt för ett vildsvin och därefter kört in i ett träd. en chockad förare fick följa med ambulansen. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra