Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Centralbadet, Badhusgatan, Norrköping, Lustigkullevägen, Motala, Norra Promenaden, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Centralbadet, Badhusgatan, Norrköping, Lustigkullevägen, Motala, Norra Promenaden, Östergötlands län

07.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, elva har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.18 polisen kallades till Johannelundsbadet i Linköpingmed anledning av att personer eldade på platsen. När polisen kom till platsen brann en eld som polisen släckte. Två personer som anträffades vid elden misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet med anledning av att de misstänks ha eldat. en av dem, en man i 25-årsåldern misstänks även för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Vid 01-tiden fick polisen samtal om inbrott på Centralbadet på Badhusgatan i Norrköping. Någon har tagit sig in i badet genom att krossa en glasruta och sedan tagit sig in genom en vägg till ett rum där ett säkerhetsskåp förvarades. Detta skåp har man försökt öppna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott men det är oklart om något har stulits.

02.34 samtal till polisen om en person som gick på Lustigkullevägen i Motala och öppnade olåsta garagedörrar. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 50-årsåldern i ett olåst garage. Han misstänks nu för olaga intrång. Polisen uppmanar allmänheten att hålla sina garage låsta.

04.00 SOS-larm till polisen om en skadad person på Norra Promenaden i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träöffade en man i 20-årsåldern som misstänks ha blivit misshandlad. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel men ingen är frihetsberövad. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett antal fall av berusade personer som varit inblandade i bråk av mindre allvarlig karaktär utan att någon har skadats allvarligt eller frihetsberövats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra