Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Klockaretorpet, Norrköping, Kneippgatan, Skäggetorp, Linköping, Navestad, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Klockaretorpet, Norrköping, Kneippgatan, Skäggetorp, Linköping, Navestad, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har under natten hanterat ett 30-tal ärenden.

22.36 Polisen fick samtal om en pågående bilstöld i Klockaretorpet, Norrköping. Polis kom till platsen och bilen kördes iväg. Det blev ett kortare förföljande innan föraren av bilen stannade och sprang från platsen. På Kneippgatan fick polis stopp på mannen. Han gjorde kraftigt motstånd och blev sprejad med OC-sprej.
I samband med ingripandet skadades en polis som fördes till sjukhus för kontroll. Polisen bedömdes vara lindrigt skadad. Den misstänkte mannen greps och var initialt misstänkt för grovt våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Under natten tillkom brottsrubriceringen försök till mord. Han är också misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning Mannen är i 40-årsåldern. Vid kl 07.30 fanns det ännu inte något beslut om anhållande.

01.23 Det kom larm om skadegörelse mot en förskola i Skäggetorp, Linköping. Polis kom dit, flera ungdomar sprang då från platsen. Ett fönster och en gatlykta var trasiga. Tre män i 20-årsåldern identifierades som misstänkta.

02.45 Polisen larmades om bråk i en bostad i Navestad, Norrköping. Polis kom dit. En man skulle ha slagit en kvinna och sedan lämnat adressen. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Polis kom dit. Mannen anträffades i närheten och greps. Han är misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot. Mannen är i 25-årsldern. Parterna har sedan tidigare en relation till varandra.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra